maanantai 26. helmikuuta 2018

Neuloosi

Neuloosi on sana, johon olen monessa käsityöaiheisessa blogissa viimeaikoina usein törmännyt. Ilmeisesti tällainen "vaiva" on minuunkin iskenyt, sillä kuluneen kuukauden aikana on tullut neulottua (huomaamattani) useampikin pipo. Ei ainoastaan itselleni, vaan myös avopuolisolleni. Itse en hirveästi osaa pitää hattuja/myssyjä, mutta viimeaikoina on ollut niin jäätävän kylmää, lumista ja tuulista, ettei ulkona ilmankaan pysty olemaan.
 
Inspiroiduin tammikuun Suuren Käsityö -lehden ohjeesta niin paljon, että innostuin kokeilemaan pipon kudontaa, vaikka viimeisin muistikuva pipojen neulonnasta taitaa olla ylä-aste ajoilta.. Malli oli kuitenkin niin kivan näköinen ja loppujen lopuksi todella helppo, kunhan ensin sai silmukkamäärän kohdilleen. Joustinneuletta ja sitten oikeita ja nurjia "makkaroita" vuoron perään. Harmaan Novitan langan kaivoin lankavarastoistani.

 Neuloosin jatkuessa tein myös miehelle uuden hatun, josta tuli lähes samanlainen, kuin hänen vuosia sitten ostamansa pipo. Edellinen alkoi olla ilmeisen venynyt ja huonosti suojaava, toivottavasti tämä uusi palvelee yhtä pitkään kuin edeltäjänsä. :D
Toinen pipo on pelkästään vuoroin oikeaa, ja vuoroin nurjaa silmukkaa muodostaen joustinneuletta, mallin suunnittelin vanhaa pipoa mukailevaksi.

 
Siinä ne ovat, valmiit tuotokseni! Oma myssyni on ainakin tähän asti tuntunut ihan pitävän pään lämpimänä, kylmilläkin pakkasilla.
Neuloosi tosin ei tunnu vieläkään helpottaneen, sormet syyhyäisivät edelleenkin neuloa..
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti