tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulun odotusta

Otsake kertoo sen keskeisimmän, joulunodotus on kiihkeimmillään, samoin kuin kodin koristelu, sekä joululahjojen hankinnat. Itse en ole mikään himokoristelija, mutta hillitysti, mieluiten valkoisen, harmaan ja sittemmin jopa mustan yhdistelmillä. Musta käy, miksei jopa jouluun?
 
Mikä muu eläin symboloisi enemmän joulua kuin porot, joten se näkyy myös viimeisimmässä maalauksessani. Halusin tehdä jonkin pienen, jouluun sopivan taulun, joten maalasin akryyleillä taulun pohjaksi hiukan lankkumaisen tekstuurin (jota korostin ihan aluksi paksuilla gesso kerroksilla maalin alla) ja lopuksi muotoilin, internettiä apuna käyttäen, poron silhuetin. Pieni maalaus, noin 30 x 25 cm kokoinen.

 Tässä taannoin ihan sattumalta Prismassa käydessä silmäkulmassani vilahti valkoisten ja MUSTIEN olkipukkien kasauma. Musta oli pakko ottaa kauppakärryn täytteeksi! Pienemmän hintakaan ei paljon päätä huimannut, alle neljä euroa.

 Ei liity jouluun mitenkään, mutta kun harmaa-valkoisesta aloin puhumaan niin tässä on yksi viimeisimpiä tuunaukseni tuloksia. Valkoiseen keinutuoliin harmaat pehmusteet. Vanha nojatuolimme alkoi sanoa itseään irti päällystyksen osalta, eikä taitoni sen kunnostamiseen riittänyt, joten saimme avomieheni vanhemmilta "ylimääräisen" keinutuolin tyhjän paikan täyttämään. Mutta pehmusteethan se tarvitsi. Näppäränä naisena kierrätin nojatuolin vaahtomuoveja ja täytevanuja ja kasasin niistä kokonaan uuden kokonaisuuden! Vielä sattui olemaan vanhaa harmaata päiväpeittokangasta jäljellä, joten päällysteistä tuli täysin ilmaiset. Ulkonäköönkin olen tosi tyytyväinen! Positiivisesti yllättynyt, että verhoilu onnistui, päällystämistä olen harvemmin harrastanut. :D

 Poroteemalla ja kierrättämisellä jatketaan. Porotyynyn kierrätin vanhasta villapaidasta, josta siis hihat ja kauluksen pätkin pois. Täytin vanulla ja somistukseksi virkkasin erillisenä poron silhuetin, jonka lopuksi neulalla ja langalla tyynyyn kiinnitin. En ole ikinä virkannut mikään noin pikkutarkkaa ja haastavaa, ja nyt tarkoitan varsinkin noita sarvia! Netistä googlailtuani löysin useampiakin ristipisto-ohjeita, joita sitten sovelsin virkkaukseen sopivaksi.
Sydäntyyny on jo aikoja sitten uusiksi päällystetty. Tulee siitäkin aika jouluinen fiilis!

Parisen vuotta palvelleet hamahiutaleet ovat hyvissä ajoin ennen joulukuuta jo ripustettu ikkunaa somistamaan. Pienimpään olen aiemmin blogissa ohjeistusta ja kuvia laittanutkin, löytyy täältä.

 
Lumista joulunodotusta!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti